Blogg

Kanoninledning för Sergej Prigodas lag

Växjös fotbollsstolthet Östers IF har öppnat seriespelet i söderettan starkt och är obesegrat ledarlag efter sex omgångar.
Men det går bra för fler Växjöbor i den här serien. Sergej Prigodas Prespa Birlik är tabelltrea och just nu det näst bästa laget i Malmö. Östers premiärkryss på Malmö Stadion var kanske inte ett så tungt poängtapp då Prigges gäng efter det har slagit Husqvarna borta med 2-1, Kristianstad hemma med 2-0 och Utsikten borta med 2-0. Nykomlingens förluster har kommit mot Oddevold hemma (1-2) och Mjällby borta (0-1).
”Vi kan vinna mot alla lag i den här serien”, sa Prigge inför seriestarten och när jag träffade honom efter vinsten mot Kristianstad upprepade han sin uppfattning.
Sergej Prigoda bor kvar i Växjö och pendlar med tåg till Malmö så gott som varje dag i veckan. Just nu gör han säkert resorna med ett leende inombords.
Andra stora fotbollsprofiler från Växjö är IFK Värnamos tränare Jörgen Petersson och Peter Kuno Johansson. De har också anledning att vara jättenöjda då Värnamo är tabellfyra i superettan och har närkontakt med uppflyttningsplatserna till allsvenskan.