Snacka om en domare med minne

Under drygt 40 år har jag ringt till fotbollsledare för att samla in uppgifter om matcher och sedan publicera referat i tidningar. Flertalet av ledarna som jag ringt till har haft koll på läget och kunnat ge mig målskyttar, information om hur matcherna sett ut och vilka som utmärkt sig positivt.
På sena fredagskvällen den 29 april 2016 fick jag vara med om ett slags rekord. När jag inte lyckades nå någon ledare för Växjö United efter lagets storseger mot Lindås/Långasjö var goda råd dyra för att få reda på målskyttarna.
Jag valde att ringa till Gheorghe Piscoran som hade dömt matchen på Långasjö IP. När jag nådde honom på mobilen satt han i bilen på väg hem till Tenhult strax utanför Jönköping. Jag frågade om han med hjälp av matchprotokollet kunde berätta vilka som hade gjort Växjö Uniteds mål.
”Jag har protokollet i bagaget, men jag vet att nummer 9 gjorde fyra mål, nummer 13 två mål, varav ett på straff, och nummer 7 ett mål”, svarade Gheorghe Piscoran.
Informationen var guld värd eftersom nummer och namn fanns på Smålands Fotbollförbunds hemsida.
När jag tackade domaren, sa att jag var imponerad av hans minne, och frågade hur han kunde komma ihåg målskyttarna, svarade Gheorghe:
”Jag är lite speciell när det gäller att komma ihåg sådana här saker”.
Det här tycker jag är en sann solskenshistoria att minnas länge.