Blogg

Vissa fotbollsveckor är hetare än andra

Jag har haft förmånen att vara med om en riktigt het fotbollsvecka i dubbel bemärkelse. Dels på det sportsliga planet på olika nivåer och dels vädermässigt.
I tisdags (31 maj) var det trevligt och varmt när Gransholm besegrade Lessebo med 2-1 i elitfyran östra. Mario Delic och Lukas Richardson nickade in varsitt Gransholmsmål inom två minuter och Rasmus Dahlman dunkade in en frispark när Lessebo var nära att hämta in ett 0-2-underläge.
I torsdags (2 juni) var det hög dramatik på stopptid när Öster och Husqvarna spelade 0-0 i division 1 Södra. Efter ordinarie tid slut räddade Husqvarnas målvakt Ivo Vazgec en straffspark från Denis Velic och Östers mittfältsstrateg Jonathan Drott blev utvisad.
I fredags (3 juni) handlade det om nostalgi när Växjö BK slog Växjö Norra med 2-0 i Kronobergsfyran. Och det var minst sagt hett, första halvlek spelades i 28 grader och en vätskepaus efter 25 minuter var nödvändig. Efter att ha följt Växjö BK och Växjö Norra på nära håll i fler än 30 år var det en höjdare att få se lagen mötas i det första derbyt på elva år. Mer tråkigt var att Växjö BK:s målvakt Carl Jonsson och Växjö Norras mittfältare Jesper Oléhn skadade sig och tvingades lämna matchen i smärtor.
I lördags (4 juni) fick jag se Växjö United göra en riktigt, riktigt bra andra halvlek mot topplaget Saxemara i division 3 Sydöstra. Det blev 1-1 efter ett snyggt kvitteringsmål av Yusuf Abdulrahim Rajab, men Växjö United borde ha fått alla tre poängen med sig. Laget dominerade stort efter paus och bland många fina chanser märktes en ribbträff av målskytten och ett stolpskott av Habib Secka.
Under den heta fotbollsveckan hade jag också nöjet att äta god korv på Granvallen och Åbo IP. Grillmästarna, Magnus Nilsson i Gransholm och Kent Bark i Växjö Norra, kammade hem fyra respektive fem korvar i Smålandspostens korvliga.
Lita på att jag kommer att minnas den här heta fotbollsveckan med välbehag.